Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: KAWON

Porost islandzki, charakterystyczny dla czystych ekosystemów Islandii, z czego wywodzi się jego nazwa, był używany jako żywność przez mieszkańców północnych trenów globu. Od XVIII wieku był stosowany jako lek przeciwgruźliczy, a dzięki zawartym w nim kwasom porostowym działa bakteriobójczo na prątki gruźlicy. Posiada doskonałe właściwości powlekające, przeciwzapalne, przeciwkaszlowe, wykrztuśne, wykazuje właściwości przeciwrakowe, antybiotyczne, przeciwpotne, działa pozytywnie na stany lekowe. Posiada pozytywny wpływ na układ pokarmowy poprzez zwiększanie produkcji soku żołądkowego, czym wspomaga jego działanie. Reguluję przemianę materii i wypróżnienie. Wykonane z porostu napary wykorzystuje się w kosmetyce jako doskonały środek przeciwtrądzikowy, zwalczający łuszczycę. KK

 

Godziny otwarcia: pn-pt 09:00 - 17:00 so 09:00 - 14:00