Realizacja zamówienia: 3 dni
Producent: BIOFood

 Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraków kwaszonych z czosnkiem oraz pasteryzację. Zawiera witaminę PP, C, B1 B2,oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, potas, magnez, żelazo, mangan, sód. 

Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się: 
• wysokimi walorami smakowymi, 
• stosunkowo wysoką zawartością witamin (proces kwaszenia stabilizuje witaminę C i prowitaminę A), 
• pozytywnymi cechami zdrowotnymi, ponieważ bakterie fermentacji mlekowej nie wytwarzają związków szkodliwych dla zdrowia, a ich metabolizm hamuje rozwój bakterii patogennych, 
• niską kalorycznością gotowego wyrobu i wysoką trwałością. 


Przetwórnia owoców i warzyw ekologicznych BIO FOOD mieści się w Białkowie niedaleko Torunia w sąsiedztwie dużej ilości gospodarstw ekologicznych, które stanowią podstawę zaopatrzenia zakładu. Przetwórnia współpracuje również z innymi rolnikami ekologicznymi, od których surowce przerabiane są na soki owocowe, nektary i marynaty. Dla każdego produktu pochodzącego z przetwórni opracowywana jest odpowiednia technologia w taki sposób, aby zachować cenne składniki zawarte w świeżych owocach i warzywach. Przetwórnia posiada atesty i certyfikaty Ekolandu, Agrobiotestu, Ecocertu i Skalu.

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

Godziny otwarcia: pn-pt 09:00 - 17:00 so 09:00 - 14:00