Gwarancja: 12 miesięcy
Producent: SUNNIVAmed

Olej z marchewki

INCI: Helianthus annuus, beta-carotene

Właściwości: 

  • wyrównuje koloryt skóry
  • działa jak samoopalacz
  • ochrania skórę
  • działa napinająco, likwiduje zmarszczki
  • utrwala opaleniznę po opalaniu, koi skórę


W przemyśle kosmetycznym stosowany stosowany jako dodatek w olejkach i emulsjach przeznaczonych dla suchej, łuszczącej się, dojrzałej skóry, również jako dodatek do kremów ochronnych lub kosmetyków typu After-Sun. 
Olej posiada beta-karoten, witaminy B1, B2 i C, sole mineralne.

Olej z marchewki posiada właściwości napinające, uspokajające, polepsza podział komórek, zapobiega zagłębianiu się zmarszczek. Tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry.

Olej powinien być szczelnie zamknięty, przechowywany bez dostępu powietrza i światła, przeznaczony do szybkiego zużycia. Jest bardzo wrażliwy na tlen i światło. Produkty kosmetyczne z dodatkiem oleju z marchewki otrzymują żółto-pomarańczowe zabarwienie. Ponieważ olej mocno farbuje skórę i ubrania, nie należy stosować dużych dawek.
Olej może być przez to używany do przyciemniania skóry. Najlepiej zmieszać go do tego celu z innym lekkim olejem - np. olejem ryżowym czy migdałowym. 

Otrzymamy w ten sposób bezzapachowy samoopalacz - w 100% naturalny.

W produkcie baza dla oleju jest olej słonecznikowy posiadający również cenne właściwości. Olej ten przedłuża ważność oleju marchwiowego oraz dobrze zabezpiecza jago wartości przed utlenieniem.

Zastosowanie:

  • bezpośrednio na skórę
  • do tworzenia naturalnego samoopalacza
  • do produkcji kosmetyków profesjonalnych i w warunkach domowych
  • do zabiegów w salonach kosmetycznych i salonach masażu

źródło: sunniva med . pl

Polecamy
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...

Godziny otwarcia: pn-pt 09:00 - 17:00 so 09:00 - 14:00