Lukrecja

Lukrecja (Glycyrrhiza L.)

.

Jedna z najstarszych roślin o właściwościach leczniczych, znana w starożytnych Chinach, Grecji, Rzymie czy Egipcie, rodzaj byliny wywodzącej się z bobowatych. Wykazuje bardzo silne właściwości wiązania wody w skórze za co odpowiedzialna jest glicyryzyna, aktywny składnik tej rośliny. Roślina w swoim bogatym składzie zastosowań leczniczych wykazuje działanie immunostymulujące, antyalergiczne wykrztuśne, przeciwłojotokowe, antyoksydacyjne, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, moczopędne, przeciwwirusowe, przeciwobrzękowe, potrafi podnieść znacznie ciśnienie krwi. Lukrecja również ma szerokie zastosowanie w produkcji kosmetyków do pielęgnacji i leczenia skóry całego ciała. Jest powszechnie stosowanym składnikiem kremów, szamponów., toników czy dermokosmetyków ukierunkowanych na zwalczanie i leczenie zmian atopowych skóry oraz łuszczycy, cywilizacyjnych chorób skóry.

.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

Godziny otwarcia: pn-pt 09:00 - 17:00 so 09:00 - 14:00